Grando.se
Lisbeth Grando - keramiker

HEM INFORMATION GALLERI KURSER KONTAKT CV LÄNKARJag är född och uppvuxen i Västerås men har bott i Skultuna 1974 – 2007 och där drev jag Brännhyttan som öppnade 1982. Den är nu nerlagd så nu finns jag endast i Virsbo. Där har jag min ateljé under konsthallen. Ateljén är öppen lörd.- sönd.13:00 till 16:00. Där har jag också någon kurs emellanåt mestadels i glasfusing. Gå in under rubriken kurser och läs om var du kan komma och prova på att arbeta med dessa material.

Jag har tecknat i hela mitt liv men efter en kurs i keramik blev det leran som tog över. Min inspiration får jag från naturen, och gamla ting som håller på att vittra bort.

Den ständiga processen som fortgår alltjämt, allt är föränderligt och nedbrytningsprocessen en naturens lag för att något nytt kan växa fram. Min strävan är att förmedla något av detta så oändligt stora.

I mina konsthantverksprodukter är det de rena enkla formerna jag söker. Det har alltid varit formen före glasyren som haft mitt intresse. Där är Shoji Hamada som med ett enkelt penseldrag skapar stor konst min förebild.

Numera har rakubränning alltmer tagit över. Det är en gammal japansk metod som härstammar från buddistmunkarnas theceremonier. Där kan man få fram känslan av ursprung och förfall med krakeleringar.

Det är alltid lika spännande att gnugga fram resultatet då du inte alltid kan styra över det.

 

sidan uppdaterad 2021-05-21 / tohbbe